Svjetski dan činjenja dobrih djela

Svjetski dan činjenja dobrih djela, 13. travnja, obilježili smo u partnerstvu s Osnovnom školom Šemovec i Odjelom za sestrinstvo Sveučilišta Sjever Varaždin. Cilj nam je bio educirati djecu, mlade i ostale zainteresirane građane o volontiranju, potaknuti njihov volonterski angažman te naglasiti važnost inkluzije osoba s invaliditetom kako bi se smanjile nejednakosti koje vladaju u društvu. Za sve prisutne bile su organizirane glazbeno – plesne aktivnosti, na kojima su naši mladi iskazali svoje talente, poligon znanja te likovni dio u kojem smo izrađivali narukvice i privjeske prijateljstva te ih razmijenili s novim prijateljima.

Dan nam je započeo pjesmom, pa smo svi zajedno s Brunelom i Magdalenom hvatali ritam, a uz pjesmu Head, shoulders, knees and toes nas je razgibala naša volonterka Tihana. Morali smo biti spremni, jer je pred nama bio poligon sa zadatcima. Podijeli smo se u tri grupe, a da bismo ga uspješno prošli, morali smo prenijeti loptice, zaobilaziti prepreke i testirati znanje o Udruzi. Naime, na dvije stanice poligona, mladi su uz pomoć digitalnih komunikatora trebali točno odgovoriti na pitanja, kako prešli na sljedeću stanicu. Kad su naši mladi točno odgovorili na pitanja, na red su došli volonteri, čija smo znanja također testirali. Bilo je jako zabavno i neizvjesno do samog kraja. Sve tri ekipe su se jako trudile, bile spretne i brze te stručnom žiriju, na čelu sa predsjednicom Dijanom, nije ništa drugo preostalo nego da proglasi tri prva mjesta. U likovni dio nas je uvela naša Marta pjesmom Život nije siv. Volonterka Magdalena nam je objasnila zadatak i motivirani, krenuli smo u izradu narukvica prijateljstva, koje smo jedni drugima na kraju i poklonili. No, tu iznenađenjima nije bio kraj. Naime, danas je i našoj Pauli bio rođendan. Uzbuđena Paula, bila je presretna, zaželjela je želju i uz pomoć volonterki ugasila svjećicu na torti. Svi smo joj otpjevali pjesmu Sretan rođendan, a za kraj druženja naš Kimi nas je razveselio pjesmom Pod brajde.

Hvala volonterima OŠ Šemovec: učenicima, ravnateljici Marini Hižak i pedagoginji Tihani Golub Jug koje su potaknule volontiranje te hvala na predivnoj Kutiji dobrih želja koju su svojim crtežima i porukama ispunili svi učenici OŠ Šemovec. Hvala Odjelu za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, pročelnici Marijani Neuberg, pročelnici Rosani Ribić te profesorici Valentini Vincek koje su svojim primjerom velik motivator studentima!

Divno subotnje jutro bilo je ispunjeno toplinom, zagrljajima i pozitivnom energijom. Dajući sebe za drugoga, sebi smo ispunili dan.

Ponosni smo što nam se pridružilo pedesetak volontera te što smo zajedno gradili jednu lijepu priču.

Veselimo nastavku daljnjih aktivnosti!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)