Rekli su o nama…

U nastavku pročitajte nekoliko osvrta na našu udrugu od strane roditelja, volontera, donatora i korisnika.

Sretna sam što postoji Udruga "Uz tebe sam", posebno za mog sina Luku. Dan kada zna da ima, kako on veli "druženje", on nestrpljivo isčekuje. Vraća se kući ispunjen, jer je on nešto radio "sam"! "Ja sam danas naslikao sliku", "Ja sam danas pekao keksice", "Ja sam danas davao intervju za "radio", "Ja sam danas pjevao i glumio". Dolazi ispunjen jer je vođen s educiranim ljudima, volonterima, ni ne primjećuje njihovu pomoć. Osjeća da je nešto radio sam! Kao roditelj postajem jednako tako sretna i ponosna na svoje dijete. Zajedno posjećujemo i družimo se u radu likovne radionice i Kluba smijeha što nas oboje ispunjava. Druženja na izletičima su prekrasna. Lijepo je biti u pozitivnoj atmosferi gdje se miješa primanje i davanje. Članovi smo drugu godinu, redovno, po nekoliko dana tjedno. Veselimo se svakom druženju, a ja kao majka posebno. Nema veće sreće od: vidjeti svoje dijete da je sretno!
Jadranka
Roditelj
Udruga ,,Uz tebe sam" je mjesto gdje ne samo da vas savjetuju o određenim pitanjima, već je mjesto gdje se vaša duša odmara i oplemenjuje raznolikošću. Svi članovi udruge postaju tvoji i doista su uz tebe. Preporučam svakom roditelju da dođe i povede svoje dijete gdje će susresti radost i osvijestiti sebe te koliko je dobro biti različit i da je ljepota baš u tome. Bez obzira imao ili ne imao poteškoće, svi su dobrodošli i korisni su jedni drugima.
Mirjana
Roditelj
U proteklim godinama volontiranja u nekoliko navrata i oblika dočekalo me pitanje: “Zašto..?”. Iskreno, moje se viđenje volontiranja mijenjalo s vremenom, a sukladno tome i moj odgovor. Svi mi od samog početka života trebamo nekakvu vrstu pomoći, podrške ili prisutnosti drugog bića. Kad isto prepoznate i uistinu shvatite, nastojite doživjeti svaku osobu s tom činjenicom na umu. Sve više svog vremena, koliko mogućnosti dopuštaju, nastojite dati drugome. Bilo u svrhu upravo osnovnog: pomoći, podrške ili jednostavno prisutnosti. Vjerujem da je svatko na ovom svijetu s razlogom, a samo nekoliko sekundi našeg vremena drugoj osobi može promijeniti cijeli pogled na svijet. Pa zašto ne bismo svi nastojali težiti upravo tome? Pronaći način kako dati sve od svojih mogućnosti da bismo ovaj svijet učinili što boljim - jedni za druge.
Korina
Volonterka
Naziv "Uz tebe sam" pokazuje se da smo tu uvijek jedni uz druge i u zajedništvu. Udruga je jedno udruživanje i povezivanje nas samih s drugima bez obzira koje nas teškoće dijele. Kroz naše motivacije, ideje, ciljeve, dobra djela i svakakve aktivnosti poboljšavamo i činimo bolju kvalitetu života sebi i drugima: samom spoznajom da možemo unaprijediti puno toga i s time usrećiti sebe i druge. Moje dijete je u udruzi steklo samopouzdanje, sada pomaže u radu i drugima. Sviđa mu se pristup udruge i ljudi prema nama, stvari koje radimo: likovna radionica u kojoj voli izrađivati i pomagati drugima. I na kraju što dodati osim: “MI SMO SVI PTICE SA JEDNIM KRILOM I MORAMO SE ZAGRLITI DA BI SKUPA POLETJELI.”
Bojana
Roditelj
Zašto sam odlučila volontirati? Zašto ne malo svojeg slobodnog vremena odvojiti za one kojima će to puno značiti? Svatko od nas može svoj život obogatiti volonterstvom! Sve što je bilo potrebno bilo je probuditi dijete u sebi i malo se zaigrati. A zašto baš radionice s osobama s invaliditetom? Zato što njihov mali korak naprijed podrazumijeva puno truda i strpljivosti, a znači pravo malo bogatstvo. Osmjesi korisnika na radionici samo su dokaz koliko nam vjeruju i koliko im značimo, a volonterima daje snagu i pobuđuje želju da se uključimo u nove aktivnosti. Volontiranje je aktivnost koja mi daje snagu, nadu i ispunjenost. Zahvalna sam Udruzi, entuzijastičnim ljudima, koji također u svoje slobodno vrijeme, volonterski, upotpunjuju život djeci s teškoćama i roditeljima djece s teškoćama. Zahvalna sam što mi je omogućen ulazak u njihovu zajednicu koja je ispunjena prekrasnim osmjesima, zahvalna sam svim volonterima, korisnicima i roditeljima koje sam upoznala volontirajući i veselim se budućim druženjima. U sjećanju će mi ostati vesela slika, širom otvorene ruke, puno veselja, pjesme i sreće, a sve to da ispunimo srca našim dragim prijateljima, djeci s teškoćama! Naučila sam koliko znači malo svojeg vremena pokloniti nekome kome to znači cijeli svijet, na kraju dana moje srce bilo je ispunjeno, a Petra ima novu najbolju prijateljicu!
Katarina
Volonterka
Moja Lara je krenula u udrugu dvije godine prije nego je upisana u školu. Bila mi je namjera da se malo socijalizira jer nije išla u vrtić i da prekinemo dolaziti čim krene u školu. Lara danas već devetu godinu odlazi u školu i naprosto nikad nismo prestali dolaziti u udrugu. Na sam spomen Udruge "Uz tebe sam" Lara živne i nestrpljivo isčekuje odlazak u istu. Redovite smo u igraonicama ponedjeljkom, druženjima subotom, obavezne smo na svim izletima, piknicima, predstavama, priredbama,... Tako dugo dok je moje dijete sretno što odlazi u udrugu, ona će tamo i odlaziti. Najvažnija mi je sreća i zadovoljstvo mog djeteta.
Danijela
Roditelj
Dolaskom u udrugu "Uz tebe sam" dobila sam puno savjeta koji su rezultirali djetetom koje je sada zadovoljnije, odmornije te lakše komunicira s nama. Trenutno sam uključena u projekt "Uspješno roditeljstvo-sretno dijete" gdje dobivam puno korisnih znanja primjenjivih u svakodnevnom životu.
Marinela
Roditelj