Svjetski dan činjenja dobrih djela

To je dan kada milijuni ljudi iz tisuća neprofitnih organizacija, tvrtki, škola, vrtića, gradova, obitelji diljem svijeta čine dobra djela pomažući na taj način drugim ljudima, životinjama, okolini, zajednici kreirajući jedan bolji i zdraviji svijet. Temelji se na jednostavnoj ideji da svatko može učiniti nešto dobro, bilo veliko ili malo. Prošle godine dan je obilježilo 4.900.000 volontera iz čak 110 zemalja diljem svijeta.

Udruzi „Uz tebe sam“ ideja činjenja dobra je nadasve prihvatljiva te ove godine u partnerstvu s Osnovnom školom Šemovec i Odjelom za sestrinstvo Sveučilišta Sjever Varaždin, 13. travnja organizira Svjetski dan činjenja dobrih djela. Cilj nam je educirati djecu, mlade i ostale zainteresirane građane o volontiranju, potaknuti njihov volonterski angažaman te naglasiti važnost inkluzije osoba s invaliditetom kako bi se smanjile nejednakosti koje vladaju u društvu.

U subotu 13. travnja od 10 do 12 sati, na adresi Graberje 33, učenici, studenti i ostali građani moći će se okušati u volontiranju na radionici sa osobama s invaliditetom koja će biti društveno – zabavnog karaktera (igra, ples, pjesma).

Pridruži nam se i ti ove subote! Budi i ti jedan od 4 milijuna volontera iz cijelog svijeta koji tijekom travnja čini dobro!   

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)