Osmijeh na licu – sjaj u srcu

Božić ne dolazi samo u obliku poklona, svjetlucavih ukrasa ili pahulja snijega. On dolazi u toplini naših srca, u osmjesima na licima naše djece, i u spremnosti da volimo i brinemo o drugima – upravo ovim riječima započela je božićna priredba koja je ove godine bila još posebnija jer su nositelji bili djeca s teškoćama u razvoju i mladi s invaliditetom koji su svojim nastupima oduševili publiku i izmamili pokoju suzu radosnicu. Oni su s ponosom i uz podršku volontera pjevali, plesali, vodili program i iskazivali svoje talente.

Pošto su cijele godine bili jako marljivi, Djedica im je pripremio poklone. Hvala svim dragim ljudima dobrog srca koji su bili nečiji Djed Božićnjak i otvorenog srca se uključili našu božićnu akciju. Čarolija ovakvog darivanja je bila zapravo u tome što je ovo darivanje dolazilo iz srca i plemenitosti, a naši mališani i mladi bili su oduševljeni poklonima.

I u dvoranu Studentskog centra Varaždin, 10. prosinca ušla je čarolija koja nas podsjeća na pravi smisao Božića, na radost dijeljenja, ljubav i zajedništvo. Na početku programa prigodnim govorom ispred Udruge obratila se novopečena predsjednica Dijana Telebar i zahvalila svima koji djeci s teškoćama u razvoju i mladim osobama s invaliditetom punog srca poručuju: I ja sam uz tebe!

Ispred Varaždinske županije podršku djeci s teškoćama u razvoju, mladim osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima iskazao je županijski vijećnik Tin Jurak, koji nam se obratio prigodnim govorom, zatim Ženska inicijativa HNS-a Varaždinske županije i njihova predsjednica Anita Rep te županijski vijećnik Krunoslav Lukačić, predsjednica foruma žena SDP-a Varaždin Blaženka Beli, predstavnica Sveučilišta Sjever profesorica Valentina Vincek, predstavnica Studentskog centra Sonja Nidogon.

Hvala svim volonterima koji su uz nas tijekom cijele godine. Hvala svima koji su  pomagali u pripremi poklona! Hvala Studentskom centru Varaždin koji nam je omogućio da podjela poklona bude u njihovoj dvorani i na taj način iskazao podršku naspram jednoj od najranjivijih skupina društva. Hvala našim donatorima koji nas prate tijekom cijele godine i čine naš rad mogućim! Hvala Gradu Varaždinu, Varaždinskoj županiji, Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Zakladi za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael, Zakladi Zamah, Sveučilištu Sjever – odjel za sestrinstvo, Županijskoj inicijativi HNS-a Varaždinske županije, Forumu žena SDP-a Varaždin, Erste banci Hrvatska, Lim-mont d.o.o., Elektro Kruno d.o.o., Bratovčak obrt za prijevoz i usluge, TINKER studio, MartinArt studio i hvala medijima koji prenose tople ljudske priče: Varaždinskoj televiziji, Varaždinskim vijestima, Regionalnom tjedniku, Radiju Megaton, Radiju Sjeverozapad, Radiju Lubreg, Radiju Novi Marof, portalima: e-varaždin.hr, varaždinski.hr.

Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu naše udruge.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)