Pretvori korake u riječi

„Pretvori korake u riječi“ naziv je izazova koji Ivan Telebar pokreće na platformi Čini pravu stvar.

Iskusni „peregrino“, učitelj i volonter Ivan Telebar zajedno s našom predsjednicom Dijanom kreće na Camino de Santiago.

Pješački put Camino Primitivo je ruta hodočasničkog Puta sv. Jakova koja se proteže na 320 kilometara – od Ovieda do Santiaga de Compostele. Prehodat će ju u 14 dana, a svoje korake darovat će djeci iz udruge „Uz tebe sam“.

Camino Primitivo („izvorni put“) jedan je od brojnih putova koji vode do Santiaga de Compostele. Ovaj hodočasnički put je i najstariji, njime su kročili hodočasnici iz španjolske pokrajine Asturije u 9. stoljeću, uključujući i kralja Alfonsa II.

Cilj izazova je pokrenuti lavinu dobrih djela te djeci s teškoćama u razvoju dati mogućnost da izraze svoje misli, želje i osjećaje. Naime, neke stvari, koje nama ne predstavljaju nikakav problem poput govora i sporazumijevanja, njima su velik izazov. Nažalost, kod njih su prisutna višestruka oštećenja te se izražavaju sa svega 30 do 50 riječi, a sve ostale potrebe iskazuju gestama. U tome im uvelike pomažu stručnjaci u Udruzi – logoped i edukacijski rehabilitatori. No, da bi iskoristili svoj puni potencijal i postali samostalniji i neovisniji, hitno su im potrebni digitalni komunikatori.

Za kupnju digitalnih komunikatora potrebno je 5000,00 eura. Budi i ti uz nas, prati nas i kroz donaciju iskaži podršku djeci s teškoćama u razvoju!

Donirati možeš na platformi Čini pravu stvar: https://www.cinipravustvar.hr/izazovi/pretvori-korake-u-rijeci/301 skeniranjem barkoda ili kartičnim plaćanjem.

Hodaj uz nas i pretvori korake u riječi!

Hvala ti što si uz nas!