Priznanje HUSR-a

Na Svjetski dan socijalnog rada 21. ožujka 2023. Udruga savjetovališta „Uz tebe sam“ dobila je Priznanje Hrvatske udruge socijalnih radnika.

Na svečanoj dodjeli Priznanja u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, sudjelovala je naša predsjednica koja je u ime Udruge preuzela ovo vrijedno Priznanje.

Priznanje HUSR-a dodjeljuje se, na prijedlog Upravnog odbora regionalnih udruga, socijalnim radnicima, ustanovama socijalne skrbi, udrugama civilnog društva, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave čiji je rad prepoznat kao opće dobro i od posebnog značaja za zajednicu, a njihovo djelovanje doprinosi razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada.

Zbog iznimnog doprinosa na širenju usluga i podizanju kvalitete života djece s intelektualnim poteškoćama predloženi smo od strane Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije za dodjelu priznanja Hrvatske udruge socijalnih radnika.

Rezultati koji su doprinijeli ovom vrijednom priznanju proizlaze iz timskog rada vodstva Udruge, koji koordinira provođenjem raznih projekta i aktivnosti usmjerenih na dobrobit djece s teškoćama u razvoju (djeca s TUR) i mladih osoba s invaliditetom (OSI).

Provodimo socijalizacijske radionice i uslugu osobne asistencije za mlade OSI, terapije za djecu s TUR, a u naš rad su uključeni stručnjaci – logoped, edukacijski rehabilitator, psiholog, socijalni radnik, stručnjak za pisanje projekata. Pružamo podršku roditeljstvu, relaksaciju i stručne savjete roditeljima djece s TUR, organizator smo volontiranja, ali organiziramo i razne manifestacije i prigodne priredbe u čijem su središtu upravo naši korisnici, gdje se oni predstavljaju i pokazuju svoje talente, organiziramo izlete, provodimo preventivne programe u osnovnim školama, surađujemo s raznim udrugama i institucijama kako bismo unaprijedili kvalitetu života jedne od marginaliziranih skupina društva – djece s TUR i OSI.

Dobitnici smo Plakete Grada Varaždina, a predsjednica Udruge Marina Kereša primila je medalju Grada Varaždina zbog doprinosa na području socijalne skrbi.

Hvala svima koji ste uz nas, jer jedino zajedno možemo biti promjena koju želimo vidjeti u društvu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)