Priprema za putovanje u Lurd

U suradnji sa Dječjom Udrugom Hrabrost (DUH) te Povjerenstvom za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, organiziran je duhovni susret za djecu s teškoćama u razvoju u Ludbregu. Predivno trodnevno druženje započelo je u ponedjeljak 20. veljače u Pastoralnom centru Ludbreg.

Druženje je bilo popraćeno pjesmom, plesom, igrama i međusobnim druženjem te duhovnim trenutcima u čijem je središtu bilo euharistijsko slavlje. Ovo druženje bilo je priprema za veliku aktivnost u uskrsnom tjednu koju provodi udruga DUH iz Zagreba, a to je hodočašće u Lurd za djecu s teškoćama u razvoju i volontere.

Kao i proteklih godina, varaždinska grupa od devetero djece i volontera će imati priliku posjetiti marijansko svetište u Lurdu i biti dio DUH obitelji. Kako bi što bolje upoznali mjesto na koje ćemo putovati volonterka Ivana Peček, prof. def., održala je radionicu o lurdskom svetištu, povijesti ukazanja, vidjelici Bernardici te ulozi Djevice Marije u našim životima. Također smo naučili pokrete na himnu lurdskog hodočašća „Rise and shine“ koja govori o Noi, korablji i Božjoj ljubavi.

Na večernjem dijelu programa, koji je vodio vlč. Leonardo Šardi, u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove pridružili su nam se i volonteri iz Zagreba. S upaljenim svijećama, djeca i volonteri razmišljali su o Mariji iz perspektive evanđeoskih izvještaja te molili molitvu „Zdravo, Marijo“ i pjevali poznatu lurdsku pjesmu: „Sred te se pećine.“

Vrijeme nas je poslužilo u svakom pogledu pa smo drugi dan iskoristili za razgledanje i upoznavanje čari prekrasnog gradića Ludbrega. Povodom Međunarodnog dana materinskog jezika posjetili smo Gradsku knjižnicu i čitaonicu „Mladen Kerstner“ , gdje su nas srdačno dočekali ravnatelj Stjepan Stjepić, teta Đuka te djevojčica Tara. Ravnatelj Stjepić upoznao nas je s knjižnicom, teta Đuka nam je čitala pjesme poznatih ludbreških pjesnika na zavičajnom govoru, a divna djevojčica Tara izvela je humoristični monolog iz dramske igre Mladena Kerstnera.

Večernji dio programa iščekivan je s nestrpljenjem, jer je bio rezerviran za Supertalent – ples pod maskama. Tu se našle razne životinje, klaunovi, zubić vila, kauboj, lovac, dame koje su predstavile svoje talente. Strogi žiri sastavljen od tri člana pomno je pratio maštovita predstavljanja naših maskiranih prijatelja, te na kraju dodijelio diplome najkreativnijim izvedbama.

Posljednjeg danas susreta, prisustvovali smo svetoj misi i obredu pepeljenja kojim smo započeli vrijeme korizme i iščekivanja Uskrsa te polaska u Lurd. Susret je završio zajedničkim ručkom, pjesmom i refleksijom na protekle dane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)