Osmijeh na licu – sjaj u srcu

Naša božićna priredba svečano je obilježena 18. prosinca. Na samom početku u božićno ozračje uvela nas je Anita Huđek s našim mladima pjevajući pjesmu Božić dolazi. Kao što i sama pjesma govori, skupili smo se svi. Naša draga dječica, roditelji, gosti, izvođači i volonteri te napunili dvoranu Studentskog centra Varaždin. Ispred Varaždinske županije podršku djeci s teškoćama u razvoju, mladim osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima iskazao je županijski vijećnik Tin Jurak, koji nam se obratio prigodnim govorom, zatim Ženska inicijativa HNS-a Varaždinske županije i njihova predsjednica Anita Rep te njezina zamjenica Marija Ribić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije Krunoslav Lukačić, predstavinica Sveučilišta Sjever profesorica Valentina Vincek, predstavnica Studentskog centra Sonja Nidogon. Veoma emotivnim govorom obratila se predsjednica udruge Marina Kereša te pozdravila sve prisutne.

Za nastavak dobre atmosfere bila je zaslužna Ženska vokalna skupina Klapa Lucerne, ali i naši mladi koji su svojim nastupima očarali i izmamili na lica publike suze radosti i ponosa. Naravno ovog programa ne bi bilo da uz našu djecu nisu bili volonteri koji su osmislili program, vodili i okušali se u igrokazu. Na kraju samog programa pjesmom smo dozvali Djeda Božićnjaka i on nam je došao u pratnji svojih sobova Rudolfa i Kometa. Dobra dječica su ga s oduševljenjem dočekala i obećala mu da će i nadalje biti tako dobra i poslušna. Pjesmom Sretan Božić svakome, priveli smo naše druženje kraju i uslijedilo je druženje s Djedicom, vilenjacima, sobovima, ali i podjela poklona.

Dragi ljudi dobrog srca ovog Božića bili su nečiji Djed Božićnjak. Naime, ove smo godine našu dobru djecu pitali koje su to njihove želje i što bi to voljeli dobiti ispod jelke. Željele su se nanizale, a naši građani otvorenog srca krenuli su u božićnu akciju. Čarolija ovakvog darivanja je bila zapravo u tome što je ovo darivanje dolazilo iz srca i plemenitosti.

Kako bi zasladili poklone u akciju se uključila Ženska inicijativa HNS-a, 3 b. razred KOŠ Svete Uršule, TP Varaždin, prvi i treći razredi OŠ Novi Marof uz vodstvo njihovih učiteljica i mame Katarine Pisačić pripremili su za našu djecu predivne božićne čestitke, a Kristova crkva prigodne poklone.

Hvala im svima na tome! Hvala svim volonterima koji su pomagali u pripremi poklona! Hvala Studentskom centru Varaždin koji nam je omogućio da podjela poklona bude u njihovoj dvorani i na taj način iskazao podršku naspram jednoj od najranjivijih skupina društva. Hvala našim donatorima koji nas prate tijekom cijele godine i čine naš rad mogućim! Hvala Gradu Varaždinu, Varaždinskoj županiji, Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, Nacionalnoj zakladi RH, Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Zakladi za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael, Zakladi Zamah, Colas d.d. Hrvatska, Fanon d.o.o. Petrijanec, TINKER studio, Hart Studio, Meštrić PHOTOGRAPHY, Udruzi e- STUDENT, Caffe bar Park Novi Marof, TP Varaždin, LIM-Mont d.o.o. Vrbanovec, Stolarija pilana Antun Pečenec d.o.o., Geokol d.o.o., Ana Kraš d.o.o.

Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu naše udruge.