Karavan Orkestar u izvedbi članova udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori

Dana 30. listopada 2021. godine na adresi Graberje 33 održane svi dvije izvedbe predstave naziva Karavan Orkestar u izvedbi članova udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, udruge za podršku ljudima koji su bolesni i pate, pomoću humora i životne radosti. Riječ je o polusatnoj, interaktivnoj predstavi klaunovadoktora za djecu s teškoćama u razvoju pri čemu valja napomenuti da su klaunovidoktori educirani za ovakav oblik rada s djecom s teškoćama u razvoju i mladih osoba s invaliditetom. Koncept predstave je takav da tri klaunadoktora ulaze u prostoriju u kojoj su djeca i sa sobom vuku dva velika kovčega puna ključeva. Oni su u potrazi za svojim malim orkestrom. Predstava je vrlo suptilna, muzikalna, a djeca su uključena u predstavu jer klaunovi pjevaju o njihovim imenima te zajedno s klaunovima stvaraju ritam ključićima. Predstava je izrazito nježna i djeci ostavlja dovoljno prostora za reakciju, ma u kojem god obliku ona došla.
Zbog epidemioloških mjera i specifične vrste publike, u jednoj izvedbi nije mogao sudjelovati veliki broj djece i mladih pa su naši članovi bili podijeljeni u dvije skupine. U prvoj izvedbi sudjelovali su naši najmlađi članovi, a u drugoj izvedbi nešto starija djeca i mladi s invaliditetom. Prilikom izvođenja predstave odgovarajuću podršku djeci i mladima pružili su volonteri naše udruge koji su i sami uživali u izvedbama dok su roditelji djece brižno čekali u prostorima Udruge uz čašicu razgovora i toplog čaja. Reakcije djece na predstavu bile su iznimno pozitivne i djeca se raduju i sljedećim gostovanjima članova CRVENIH NOSOVA.
Izvoditeljima predstave prigodno su zahvalile članice Upravnog odbora Udruge savjetovališta “Uz tebe sam”, a CRVENI NOSOVI donirali su prigodnu slikovnicu našoj udruzi. I jedni i drugi su najavili da je ovo tek početak jedne duge, uspješne i kvalitetne suradnje na zadovoljstvo obiju strana, a u najvećoj mjeri na korist i zadovoljstvo onih zbog kojih se sve ovo i radi, a to su djeca s teškoćama u razvoju i mlade osobe s invaliditetom.
Ovim putem još jednom zahvaljujemo CRVENIM NOSOVIMA na gostovanju i veselimo se budućoj suradnji.