Početna konferencija projekta „Uspješno roditeljstvo-sretno dijete“

Dana 28. rujna u Palači Varaždinske županije održana je početna konferencija projekta „Uspješno roditeljstvo – sretno dijete“ kojeg Udruga savjetovališta „Uz tebe sam“ provodi u partnerstvu s Centrom za psihološku edukaciju i pomoć – FORMA VIVA iz Zagreba, a suradnici na projektu su Varaždinska županija, Centar za socijalnu skrb Varaždin te Radio Novi Marof. Projekt traje godinu dana, vrijedan je 80.000,00 kuna i financira ga Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Početna konferencija projekta započela je promotivnim video spotom projekta, a nastavila se pozdravnim govorima zamjenice župna Varaždinske županije Silvije Zagorec te predsjednice Udruge savjetovališta „Uz tebe sam“ Marine Kreša. Prisutnima se obratila i Snježana Bilać iz Centra za psihološku edukaciju i pomoć – FORMA VIVA iz Zagreba. U svojim obraćanjima govornici su istaknuli težinu poteškoća s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama u razvoju, pogotovo u doba pandemija virusa COVID-19, važnosti ovakvih projekata, ali i drugih inicijativa koje se poduzimaju od strane različitih aktera u društvu sa svrhom pomoći svim obiteljima, a pogotovo obiteljima osoba s teškoćama u razvoju.

Središnji dio početne konferencije bila je prezentacija projekta koju je održala dopredsjednica Udruge Dijana Petek. Između ostalog, istaknula je ciljeve koji se provedbom projekta žele postići: Škola za roditelje obuhvaća mjesečna predavanja i radionice s pomno izabranim temama relevantnim za odgoj djece s teškoćama u razvoju u doba pandemije. Telefon psihološke pomoći odnosi se na individualno psihološko savjetovanje u potpunosti prilagođeno potrebama korisnika. Klub smijeha predstavlja set vježbi disanja, meditacije i smijeha kojima se želi postići pozitivno psihološko stanje korisnika. Emisije na Radiju Novi Marof imaju za cilj informirati javnost o projektu, pronaći kanale pomoći svima kojima je to potrebno i upoznati slušateljstvo s načinima pomaganja obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju.

Najsvečaniji i najsrčaniji dio početne konferencija bila je dodjela zahvalnica djeci koja su sudjelovala u snimanju promotivnog spota projekta. Petero divne djece (abecedno): Gabrijel Sebastijan Butek, Brunela Hrženjak, David Posarić, Filip Posarić i Petra Posarić, pokazali su svoje talente i hrabro odigrali odgovarajuće uloge u spotu. Pokazali su jaku želju, žarku motivaciju i izniman trud prilikom izrade spota te su svakako ponos svojih obitelji, naše udruge, ali i cjelokupnog društva. Zahvalnice djeci uz posebne poklone Varaždinske županije uručila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Nakon službenog dijela, uslijedilo je druženje okupljenih i davanje izjava za novinare kojima ovom prilikom zahvaljujemo na dolasku i na promociji projekta.

Detaljnije informacije o projektu možete naći na Web i Facebook stranici Udruge savjetovališta „Uz tebe sam“. Također, tamo pratite sve novosti, nadolazeće aktivnosti i saznajte kako se vi možete uključiti u projekt ili pak pomoći pri informiranju o aktivnosti projekta.